Sol..sol.. underbart väder.

Igår kväll satt vi hos grannarna och hade det trevligt, drack lite grogg och slogs med myggen, mitt blod får de gärna dricksa så får vi se hur länge de lever med cellgifter i kroppen.

Idag har vi så här långt haft en slapp dag, ätit frukost på altanen sitter där nu, soldyrkaren Linda i solen och jag i skuggan. Vi har 32 grader i solen och 27i skuggan idag = Kanonväder..



Måste bara berätta att vi sitter på altanen och lyssnar på musik helt underbart med de nya utehögtalarna, blir perfekt för sommarens grillkvällar och fester.

På högre höjder...eller inte!!





Nu har man "lekt" med helikoptern nästan varje dag denna veckan. Lite snitts börjar man få men det är fortfarande väldigt svårt att få till en bra flygning, skulle visserligen behöva en större yta än våran gräsmatta skulle jag tro.

Sämre gick det för Kristoffer idag som kraschade lite hårt slog sönder rotorblad och knäckte stjärtrotor bommen.

Hoppas att ha lite ork i morgon och se om jag inte kan lägga lite marksten vid våran altan, Stefan skulle komma ut och hjälpa till så chansen är stor.

Sov så gott nu alla

/M

Hårlöst...

Idag har vi haft ännu en underbar dag i Göteborg med strålande solsken.

Vaknade i morse med hår i munnen och insåg att någon gång under natten så hade det börjat "växa" hår på min kudde, slutade med att jag vid lunch idag gick ut och rufsade bort nästan allt på skallen.

Så nu har Linda klippt mig ikväll, ska se om jag inte kan lägga upp en bild på G.I Mikael i morgon efter det att jag varit hos vårdcentralen.

Godnatt

// MIkael

Ett tag sedan sist...

Ja nu har man varit inne och fått den första endagskuren också, måster erkänna att den va helt okej. Var lite trött i kroppen igår och kände mig ganska sliten, idag känns dock allt mycket bättre.

Mycket har hänt sedan jag bloggade sist, vi har köpt sista trallen för att färdigställa altanen, marksten neranför trappan på altanen, hoppas bara att jag får lite ork snart att göra något med det.


Måste väl även säga att den nya gräsklipparen är grym, investerade i en ny Klippo med drift och uppsamlare, väran kära slänt som varit så oerhört tråkig att klippa och framför allt tung att klippa går nu så lätt så. Nästan så man ångrar att man inte köpt en sådan tidigare.

Nähä nu ska Molly få en liten promenad, vi syns snart igen.

Till Vårdcentralen



Idag bär det iväg till vårdcentralen för att lägga om CVK och spola rent den invändigt, känns kul att ha en slang på bröstkorgen och den skall ju sitta där tills behandlingen är avslutad.

Ska strax ringa Stefan och se om man får liv i honom, han har börjat bli morgontrött tycker jag..

ha en bra dag gott folk

// Mikael

En bra dag...

Idag känns det som om det är en bra dag, mår bättre och kroppen känns lite piggare inte alls den där illamående känslan som funnits tidigare.

Skulle ha följt med kollegan till skjutbanan idag och lärt oss hur man laddar själv, nu blir det inte så han kände sig lite krasslig så jag vågade inte riktigt följa med.

Någon som märkt stor skillnad på mitt bloggande när man är hemma kontra sjukhuset, är väldigt skönt att va hemma kan jag säga..

Måndag morgon


Nu sitter man här hur pigg som helst men ändå trött. Har haft en ganska skum helg där huvudet har varit piggt men kroppen vill bara sova.

Solen skiner ute idag iallafall, ska nog försöka komma ut lite om det blir varmare, var ju tydligen minus i morse.

Promenad

Nu har man varit ute och gått en runda med fru och hund. Väldigt skönt att komma ut lite, samtidigt som det är ganska kallt i vinden.

Hela helgen har varit ganska avslagen och slapp, Fredrik ställde upp idag och justerade höjden på våran gräsmatta iallafall.. Tack Fredrik

Middag med grannarna



Nu ska vi ner till grannarna och äta lite grillat, skönt att ha omtänksamma människor i sin omgivning.

Idag har det varit en väldigt lugn dag, mycket sömn och tv tittande, Linda och Emil tittade upp en sväng åt hemmagjord hallonpaj och tittade på Pippi..

Stefan den stackarn, har bärgat bilar och stulna mopeder hela dagen.

Ha det gott

/M

Hemma.. skall sova

Tänkte bara berätta för er att jag är hemma iallfall sedan ett antal timmar tillbaka, Nu skall jag och min älskade fru gå och lägga oss..

Syns i morgon.

Jobbig natt...



Inatt var det jobbigt, somnade som en stock igår direkt efter att allt folk hade gått, hade lite ont i njurar, fötter osv. Börjar helt klart att kännas nu att kroppen tar emot ämnen som den inte riktigt är gjord för.

Vaknade iallfall inatt och hade panik, gjorde ont precis överallt, innan jag kom på vad det var för fel och snabbt som attan in på toan och satte avdelningens nyaste pisserekord.... 1400ml känn på den.

Nähä dags för frukost, hoppas det skall smaka idag..

Besök



Idag har jag haft mycket folk på besök, den ena efter den andra har dem avlöst varandra.

Först kom Jenny, min goda vän som nu mera bor i enköping tyvärr träffas man ju lite för sällan.
Sedan kom min älskade linda och tätt därefter Per som trots att han bor i Göteborg så träffas man inte för ofta.

Sedan kom även hela familjen pedersen på besök så folkat det har det varit idag iallafall.

I morgon då får man ju äntligen komma hem igen, ska bli så skönt att få sova i sin egen säng, o bara vara hemma..

Ronden och lunch



Idag gick ett specialist läkar team runt och pratade med alla, sker tydligen varje torsdag, de hade iallafall mycket positivt att säga om mitt fall och förhoppningsvis så slipper jag operation, men då skall allt vara borta efter omgång 2 av cellgifterna annars blir det troligtvis operation.

Återhämtning efter operationen kan va ganska lång o mödosam då det är en stor operation, de går in genom buken för att sedan leta sig fram till lymfkörteln som sitter utmed ryggraden, sedan plockas även denna lymfkörtelns banor bort i bukväven.  Hoppas man slipper detta iallafall.


Alla ni som känner mig väl vet att Mikael är väl inte direkt typen som inte äter mat och tycker det mest är gott, idag har jag upplevt någon "märkligt" ris & kyckling jättegott men ingen matlust överhuvudtaget, satt nästan 1 timma med en portion som normalt sett borde gå på 5 minuter *s*

Godmorgon..



Godmorgon är kanske fel sak att säga när klockan nästan är 12, har suttit här nu i snart 3 timmar med min 4 behandling. Känns nästan som man börjar få lite vana på det.

Så här långt har det mesta gått ganska bra, har dock börjat känna lite stickningar i fötterna samt att lite hår har man nog tappat eller om det bara är en psykologisk inbilning... man vet aldrig.

nu börjar man räkna ner iallafall, 1 natt kvar sedan får man va hemma ett tag ska bli helt underbart sova i sin egen säng, men men inget gott utan lite ont, snart skall man tillbaka hit igen. Det blir många besök på vårdcentralen samt här på sahlgrenska. Inget ont som inte har något gott med sig när allt detta är över då kan man koncentrera sig på livet igen...

Godnatt mina vänner



jaha då är dagens behandling avslutat och man sitter här i allrummet med en kopp kaffe, ska snart ta och prata lite med min fru.

Börjar bli oerhört skönt att komma in i vettiga behandlingstider så man får sova på natten.

Tack Marcus och Joakim för våra långa samtal, ibland är det oerhört skönt att kunna prata med människor i ens närhet, om allt annat än sjukdomar också, kan bli lite mycket ibland. Tack för att ni finns där.

Självklart har min bäste vän Stefan varit på besök, han skulle ha med sig en mumsig choklad kaka o det hade han nästan iallafall när vi gick ner till pressbyrån... tack Stefan du är en riktig vän

Godnatt vi hörs i morgon.

Mvh Mikael

"Den medicinska forskningen har gjort så enorma framsteg, att det praktiskt taget inte finns någon frisk människa längre."           -  Aldous Huxley (1894-1963)

"Amor vincit omnia" - Kärleken övervinner allt



Eller vad säger du min kära fru, det är så skönt när du är här och hälsar på och det blir så tomt när du går. Det här ska vi klara av lite snabbt, så att vi kan planera bröllopsresan snart.

Älskar dig över allt annat.

"Amicus certus in re incerta cernitur" - I nöden prövas vännen



Ja måste erkänna att jag har blivit svag för att leta latinska ordspråk, och jag tyckte detta stämde så bra "Amicus certus in re incerta cernitur" - I nöden prövas vännen.

En väldigt god kollega till mig sa en gång att när man är sjuk så ser man snabbt vem som är ens riktiga vänner och det ligger nog oerhört mycket i detta.

Jag är nästan överväldigad utav alla SMS och meddelande som man får från alla nära och kära, samt goda vänner som kommer på besök.

Sitter här nu brevid min nya kompis "droppställningen" den som följer mig minsta meter jag rör mig. hopplöst med alla slangar som går överallt.

Nu väntar jag  besök från min älskade fru, sedan kommer stefan senare ikväll också..

Ha en fortsatt bra dag.

Detta är tillängnat min kära mor

Se nu till att höja volymen rejält.

och klicka på länken nedan

Your a mum

3 dagen - Veni, vidi, vici


Nu har man börjat få lite rutin på detta, gårdagen behandling gick väldigt bra utan något direkt illamående. Har precis varit ute och promenerat en lång stund i botaniska trädgården.

nu är det ca 15 minuter kvar innan man blir uppkopplad för dag 3 sedan är det 9 timmar av kontinuerligt toabesök.

Härligt att höra att man har så mycket vänner som hör av sig och kommer på besök, det muntrar upp tillvaron.

Kanske ska berätta lite om avdelningen här är det 14 personer som ligger inlagda alla är väldigt trevliga för att inte tala om sköterskorna som är jättemysiga allihopa så man blir verkligen omhändertagen.

Har träffat en annan kille här som är 5 år äldre med exakt samma sjukdom som jag har, och han är väl inne är nu för sin sista behandling, väldigt skönt att se för han är oerhört pigg eller som han sa igår i slutet av veckan är det alltid tungt.

men men det är fortfarande psykiskt stärkande att träffa andra som redan har gått igenom många av dessa stegen så även om det har varit ett helvete för dem ibland så ser man ändå att hoppet är starkt och att de repar sig.

Hopp nu har mina 15 minuter gått, nu är man uppkopplad och klar för denna dagen också, tänk va lite strunt man kan skriva på så lång tid.

Det är ju inte utan att man sitter och funderar på vad det igentligen är som de stoppar i kroppen, bäst är nog att inte veta.

Vi hörs senare under dagen

/M


Första behandlingsdagen

image15


Igår var en lång dag, innan de fick CVK på rätt plats och röntgen kunde bekräfta detta. skönt att Linda var med mig hela dagen även om stackarn fick sitta och vänta nästan mer än vad jag fick.

Sedan gjordes ju inte saken värre heller av att bästa vännen Stefan kom förbi dock som alltid med Stefan en halvtimma sen men det gick bra iallafall. Vi satt och hade det trevligt i 1 timma och drack lite kaffe.


Iallafall så påbörjade de min behandling igår kl 19 sedan hade jag 9 timmar att se fram emot utav min coctail och ett fasligt springande på toan var 15 minut. Inte ens en hel låda öl hade fått mig att springa så fasligt...

Började med att man kände ett litet obehag/illamående men det fick man snabbt något för annars gick kvällen väldigt bra utan några direkta obehag.
Det var nog snarare psykiskt tror jag, lite jobbigt att få reda på att det krävs mer behandlingar än väntat samt att få reda på att det faktiskt har spridits sig i kroppen.

Behandlingen var avslutat vid 04:00 i morse och jag har iallafall fått sova några timmar.

Sahlgrenska - Måndag

Ja nu är man inlagd på Sahlgrenska och fått lite mer besked av vad som kommer hända. Jag trodde att det skulle räcka med en cellgiftsbehandling på 5 + 1 dag och sedan skulle allt vara bra, riktigt så lätt skall tydligen inte livet vara.

Fick besked att lymfkörteln i magen har växt ytterligare sedan första röntgen bilderna. Samt att det kommer att krävas minst tre behandlingar iallafall innan man skall bli helt frisk.

Så mina goda vänner och familj ni får stå ut med mig ett litet tag till innan allt är som det skall vara åtminstonde till slutet Juli.

image14

Tisdag

image13


Nu har man kommit hem från jobbet och hunnit med att dricka kaffe med grannarna. Sedan har lillgrabben lyckats trötta ut mig helt genom att spela fotboll. Han blev så snygg i sitt nya matchställ...

Nähä dags för kloklippning och hundpromenad

Tankar..tankar och åter tankar

Nu är det en vecka kvar till behandling, känns ganska bra men samtidigt väldigt tungt. Pratade med en sköterska idag på avdelningen där jag skall vara, var väldigt trevlig och informerade mig om hur det skall gå till.

Måndag morgon, inskrivning och provtagning på avdelningen samt träffa behandlande läkare. När detta är avklarat så skall man ner till operation som skall sätta en kanyl i halspulsådern ovanför nyckelbenet. Sedan direkt till röntgen för att se om nålen sitter korrekt.

Sedan börjar de långa dagarna blir cellgifter varje dag i 5 dagar, varje dos tar mellan 8-9 timmar att få.

Ser fram emot att få lite besök under denna tiden iallafall.

nähä nu skall jag ha kaffe framför tv med min underbara fru


Så här hade kanske varit ett sätt att få behandlingen
image12

Söndag härliga söndag

Idag har man klippt gräsmattan för första gången i år och rensat rabatter, snacka om att få färg det är väl jag och de nykokta kräftorna som klarar av att få en underbar klarröd färg.

Nähä nu skall jag ha en öl


image9

Lördag

Iväg tidigt till skjutbanan efter en hård kväll med grannen som för övrigt somnade 22:20.

Hisingskärra jaktskytteklubb ordnade med jaktstig, trevlig förtelse får man säga 18 deltagare jag kom på en dålig 13 plats får väl va ganska nöjd har trots allt inte skjutit på väldigt länge...

Började även att renovera pappas gamla älgstudsare, ni ska få se bilder på den när arbetet fortlider.

Ha en trevlig kväll


Fisk...jävlar!!

Hade en härlig fredag, åkte med kollegan Andreas ut och fiskade. Gädda är ju en rolig fisk vi kastade åtskilliga kast utan resultat tills det att Andreas sa här står han och kastade rätt ut i djuphålan.. Tro på F.. där stod gammelgäddan själv på över 10Kg.

Som vanligt fick inte Micke någon Fisk :(

image11


RSS 2.0